Verkoop en export

De fokkerij van de Westerplas bestaat uit een 45-tal ooien. Dit betekent dat we jaarlijks meerdere dieren te koop kunnen aanbieden. In onze kudde beschikken we over een ruim aanbod aan bloedlijnen.

Onze lammeren worden gefokt uit door de Herdwick Sheep Breeders' Association geregistreerde Herdwicks die voldoen aan de Engelse standaard. In onze fokkerij streven wij de kwaliteit van de Herdwicks in Cumbria na. Om kennis op te doen over de Herdwicks staan we in contact met fokkers in het Lake District en wonen we keuringen en veilingen bij.

De Herdwicks van de Westerplas zijn zwoegervrij. Het merendeel van de dieren zijn van het genotype ARR/ARR en kunnen naar het buitenland geëxporteerd worden. Eventueel kan ook het vervoer door ons geregeld worden.

Wij beschikken over de nodige certificaten om een transport naar het buitenland uit te voeren. Indien wij het vervoer zelf uitvoeren is de duur beperkt tot 8 uur. Voor langere ritten doen we beroep op een externe vervoerder. De voorbije jaren werden Westerplas Herdwicks geëxporteerd naar Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Frankrijk en Luxemburg.

De lammeren worden gespeend als ze ruim vier maanden oud zijn. Dit betekent dat er vanaf midden september lammeren kunnen verkocht worden. Vaak informeren geïnteresseerden al naar lammeren in het vroege voorjaar. Reserveren is uiteraard mogelijk. Jaarlingen (lammeren van het voorgaande jaar) zijn uiteraard al in het voorjaar beschikbaar. Afhankelijk van de vraag worden oudere dieren jaarrond verkocht.

Interesse in de aankoop van Herdwicks of wil je ze eerst in levenden lijve zien, neem gerust contact op.

Tel. +32 473 87 11 00 - e-mail: petervanherp@herdwick.org