Verbonden met de Lakeland traditie

Een overlever, zacht van natuur

Het Herdwickschaap is afkomstig uit het Lake District in het noordwesten van Engeland. De regio staat bekend om haar prachtige landschappen te midden van de hoogste bergen van Engeland. De schoonheid van Cumbria gaat echter samen met een guur klimaat met veel neerslag. Herdwicks trotseren er probleemloos koude, wind, sneeuw en regen. In tegenstelling tot de hardheid en zelfredzaamheid van het ras heeft de Herdwick een vriendelijk karakter. Het is een van nature rustig schaap en daardoor zeer handelbaar.

De fokkerij van de Westerplas hecht sterk belang aan de verbondenheid met de tradities en de cultuur van de Herdwick fokkers in het Lake District. We gaan jaarlijks ter plaatse om de contacten met de Lakeland boeren te onderhouden en vooral om te leren van hun ervaringen.

Herdwicks van de Westerplas zijn steeds afkomstig van rammen die opgenomen zijn in het officiële Flockbook van de Herdwick Sheep Breeders’ Association in Engeland. Achter ieder schaap dat we lieten overkomen uit het Lake District zit een gepassioneerde fokker en een verhaal dat we graag delen met liefhebbers van de Herdwick. Op die manier proberen we de rasstandaard van het Herdwickschaap op het Europese vasteland verder te verbeteren. Op de pagina 'westerplas rammen' lees je hun verhaal.