Archief 2015

Het eerste Flockbook van de Continental Herdwick Sheep Breeders
Midden 2014 werd de Continental Herdwick Sheep Breeders Association opgericht. De reden die aan de basis lag van dit initiatief was de weigering van nieuwe Lakeland Herdwicks in de Belgische (en andere Europese, door de overheid gecontroleerde) stamboeken (zie ook eerdere berichten op deze pagina). In tegenstelling tot de meeste andere schapenrassen houdt de Herdwick Sheep Breeders Association in het Verenigd Koninkrijk geen gesloten stamboek bij waardoor er geen Herdwicks uit de moederpopulatie kunnen toegevoegd worden aan de hoofdafdeling van het stamboek. 
Het doel van de Continental HSBA is om Herdwick liefhebbers van het Europese vaste land samen te brengen die volgens de tradities van de HSBA in het Verenigd Koninkrijk willen fokken. De link met de Engelse populatie (genen) en de Lakeland tradities (kennis) is essentieel voor de kwaliteit van het ras op het vasteland. 
Begin januari werd het eerste Flockbook samengesteld als alternatief op de afstammingsdocumenten van de reguliere stamboeken. Op die manier kennen we de achtergrond van de dieren en wordt inteelt vermeden. Meer informatie op de website van de Continental HSBA. Op de pagina 'breed standards' worden voorbeelden getoond van 'true-type' Herdwicks.

The continental Herdwick
We are delighted to present a new association for the Herdwick breeders on the European mainland. When it comes to breeding books the Herdwick is an outsider. The ancestors are not officially registered which means Lakeland Herdwicks are not allowed in the conventional EU breeding books. The solution we propose is a new association according to the traditions of the Herdwick Sheep Breeders Association of Cumbria. 
Welcome to ContinentalHerdwick Sheep Breeders Association!

September 2015. De lammeren worden gespeend

Mei 2015


November 2014 - ‘Shiny as a Conker’
Conker closes the mating season. Now all ewes are with a ram.
Conker which means 'the nut of a horse chestnut' was bred by Jean Wilson from Dockray. The sire was a Gable tup. Gable, also known as Gatesgarth is run by Willie Richardson. Willie is on the picture below with his winning shearling tup 2014.


October 2014 - A new generation tups
Westerplas flock welcomes Bargain from Grove farm, champion in the category aged rams at the Keswick Show 2013.